Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Blekinge Idrottsförbund


Igår kom glädjande besked från nationellt håll. Återigen öppnas det upp för idrottsträning för de yngre barnen. Även Region Blekinge ställer sig bakom de nationella råden, förutsatt att träningen bedrivs på ett smittsäkert sätt.
 
Det finns just nu ett stort behov för föreningar och specialidrottsdistriktsförbund att arrangera årsmöten digitalt. Vi har samlat tips och råd om vad din förening eller ditt förbund behöver tänka på, och bjuder även in till utbildning 1 februari.
 
RF bedömer att den ekonomiska effekten av corona för idrottsrörelsen kommer ligga mellan 4 och 6 miljarder kronor 2021. Därför lämnas idag till regeringen krav på stöd för kompensation och omställning på minst 2 till 4 miljarder kronor.
 
Tjänsten är ett vikariat på ca 15 månader. I denna roll som idrottskonsulent har du ansvar för ca 25 föreningar främst inom golf och racketsport. Sista ansökningsdatum 29 januari.
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under kvartal fyra 2020? Mellan den 15-26 januari är ansökan om kompensationsstöd öppen.
 
Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under våren erbjuder vi både grundnivån och en premiäromgång av fortsättningsnivån.
 
Det har varit ett år med stora prövningar. Blekinges idrottsföreningar har drabbats hårt av coronakrisen och gjort ett fantastiskt jobb för att ställa om och fortsätta det arbete som gör skillnad för alla blekingar varje dag. Tack för ert...
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Fyra sydsvenska RF-SISU distrikt bjuder gemensamt in till fyra kostnadsfria digitala utbildningskvällar under våren. Experter inom skattefrågor, arbetsgivaransvar, juridik och sponsring medverkar.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020. Ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Läs mer om hur ni rapporterar era lärgrupper, föreläsningar och utbildningar.
 
Från 14 december gäller nationella allmänna råd. De ersätter de lokala allmänna råden och gäller i hela landet. För idrotten innebär de att träning tillåts för alla åldrar, under smittsäkra former. Här ser du vad som gäller.
 
24 november träder förbudet mot allmänna sammankomster för mer än åtta personer i kraft. Länsstyrelsen i Blekinge följer efter och beslutar om max 8 i publiken. Barn och unga födda 2005 och senare kan trots det nya förbudet fortsätta träna.
 
Ungefär var tredje bleking är medlem i någon av länets 360 idrottsföreningar och tusentals av Blekinges barn utövar idrott varje dag, året runt. Läs Jeanette Andreasson Sjödin och Patric Nilsson i en öppen debattartikel.
 
Missa inte chansen att söka projektstödsmedel för att utveckla er verksamhet! För att hjälpa till med inspiration och idéer har vi tagit fram ett antal paket som idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Blekinge kan söka.
 
I programserien "Idrottens himmel och helvete" tar UR tempen på idrottsrörelsen för barn och unga utifrån hur den ser ut idag. RF-SISU Blekinge arrangerar digitala caféer varje torsdagkväll parallellt med att serien sänds.
 
12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Carlshamns BTK - Bordtennis
Per Carlsson, Bergsgatan 29
37434 Karlshamn

Kontakt:
Tel: +4645431125
E-post: info@carlshamnsbtk.s...

Se all info

 

 

 

 

 

 Chesterton Sweden AB       

 DFDS Logistics                   

Evomatic AB                        

 Karlshamns Energi             

TTEX