Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Blekinge Idrottsförbund


Vilboksskolan i Olofström är en av 17 skolor som imorgon arrangerar Idrottens dag i Blekinge. Rektor, idrottslärare, föreningsrepresentanter och samordnare för Rörelsesatsning i skolan träffades för ett samtal om rörelse och samverkan.
 
BTH Idrottsakademi har i samverkan med RF-SISU Blekinge bjudit in Lisbeth Wikström-Frisén, medicinsk doktor i idrottsmedicin, för en föreläsning om kvinnlig fysiologi och hur man kan optimera den fysiska prestationen utifrån menscykeln.
 
Styrelsen i RF-SISU Blekinge har beslutat att inte genomföra någon idrottsgala i Blekinge 2021. Orsaken är rådande omständigheter kring den pågående pandemin.
 
Hur kan ni förvalta och utveckla er föreningsanläggning på kort och lång sikt? Efter en lyckad första omgång av besiktningsprojektet erbjuder nu RF-SISU Blekinge fler föreningar att få ett professionellt besiktningsutlåtande av sin anläggning.
 
Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! I höst ger vi utbildningen i Karlshamn, Karlskrona eller i er förening.
 
RF-SISU Blekinge genomförde under måndagkvällen digital distriktsstämma med möjlighet att delta på plats i Ronneby, Karlskrona eller Karlshamn. Mötesordförande var Lotta Kellander, ledamot i Riksidrottsstyrelsen.
 
I samband med RF-SISU Blekinges distriktsstämma offentliggjordes att Fredins utbildningsstipendium tilldelas unga ledarna Hilma Larsson, Sölvesborgsgymnasterna, och Erik Hansson, Karlskrona SOK.
 
Nu har RF-SISU Blekinge öppnat ett ansökningsbart utvecklingsstöd för att nå fler 65+ in i föreningsidrotten. Er förening kan söka för att skapa ny verksamhet eller utveckla befintlig.
 
Fredagen den 25 september 2020 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Vi söker nu föreningar som vill vara med och erbjuda sin idrott i Blekinges skolor.
 
Tisdag 25 augusti 2020 är sista datum för ansökan om LOK-stöd för våren 2020. Har ni frågor om hur vårens aktiviteter ska redovisas? Vi finns här för att stötta er förening.
 
Det är hög tid att anmäla sig till RF-SISU Blekinges distriktsstämma. Stämman kommer att hållas digitalt måndagen den 24 augusti.
 
Inom ridsporten är det vanligtvis tätt mellan fysiska träffar och utbildningar på distrikts- och föreningsnivå. Men denna annorlunda vår har mötesformerna förändrats och föreningarna har tagit digitala kliv.
 
Golfen når många nya utövare och satsar samtidigt på att utbilda nya barn- och ungdomsledare. Karlshamns GK och Sölvesborgs GK gör gemensam sak och genomför "Grundutbildning för tränare" tillsammans. Teori och praktik, tillsammans och i...
 
I helgen skulle Magnus Uggla, Miss Li och Lars Winnerbäck rullat över Hasslöbron. Funktionärer från Hasslö GOIF skulle ha möjliggjort Hasslöfestivalen för 21:e gången och föreningen skulle ha tryggat en stor del av sin ekonomi för året.
 
Idrottsrörelsens högsta utmärkelse – RF:s förtjänsttecken i Guld – delas ut vid Riksidrottsmötet vartannat år. Nu är det dags att nominera idrottsledare inför Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2021.
 
12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Carlshamns BTK - Bordtennis
Per Carlsson, Bergsgatan 29
37434 Karlshamn

Kontakt:
Tel: +4645431125
E-post: info@carlshamnsbtk.se

Se all info

 

 

 

 

 

 Chesterton Sweden AB       

 DFDS Logistics                   

Evomatic AB                        

 Karlshamns Energi             

TTEX