Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Blekinge Idrottsförbund


Kultur- och bildningsnämnden i Region Blekinge har i dagarna skickat ut förslag till nytt Idrottspolitiskt program för Blekinge 2023-2026 på remiss. Nu får alla chansen att lämna in sina synpunkter på programmet.
 
Idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor är oroliga för allt högre elpriser. Utan stöd eller hjälp att hålla priserna nere riskerar de tvingas stänga och barn, ungdomar och vuxna stå utan idrottshall.
 
Fredag den 30 september arrangeras Idrottens dag över hela landet. I Sölvesborg bjuds 1300 elever från 8 skolor på en rörelserik och rolig dag på Svarta Led, där barnen får testa många olika idrotter.
 
 
Fler och fler ungdomar kämpar med sin fysiska och psykiska hälsa. Men det finns också många som jobbar aktivt med att vända den här trenden. Idrottsrörelsen är en del och just via idrotten kan barn och unga få chansen att må bättre.
 
Är du intresserad av ledarskap och att inspirera barn och ungdomar till goda samtal, rörelseförståelse och gemenskap på idrottsplatser runt om i Blekinge? Ta chansen att jobba som Poolare hos RF-SISU Blekinge!
 
BTH Idrottsakademi bjuder i samverkan med RF-SISU Blekinge den 10 oktober in till en digital öppen föreläsning med Filip Larsen, inom fysiologi och återhämtning.
 
Vi hälsar dig som är anställd i en idrottsförening i Blekinge välkommen till en nätverksträff och frukost på Best Western i Karlshamn, tisdagen den 13 september kl 08.30-10.30.
 
Den 14-15 oktober har ni chansen att lära er mer och vässa ert styrelsearbete, tillsammans med förtroendevalda från andra föreningar i Blekinge. Dagarna innehåller inspirationsföreläsning, workshop kring föreningsledning och egen tid.
 
Alla politiker i debatten var tydliga med att idrotten är väldigt viktig för folkhälsan och det fanns en stor samstämmighet i många frågor. Det verkar till och med som att partierna är överens om ett litet pengaregn.
 
Under hösten 2022 bjuder fyra sydsvenska RF-SISU distrikt gemensamt in till kostnadsfria digitala utbildningskvällar, med fokus på föreningskunskap. Första utbildning ut är "Budget och uppföljning", som arrangeras 14 september.
 
Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag samtidigt på skolor runt om i hela Blekinge. Vill er förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?
 
Under två dagar, fredag till lördag den 2-3 september, ska parasporten stå i fokus. Sölvesborg blir värd för en idrottshelg till glädje för personer med olika funktionsvariationer.
 
RF-SISU Blekinge vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.
 
Två år i rad har idrottslägret i Hällevik ställts in, men den här sommaren kunde det äntligen arrangeras igen. Det är till stor glädje för alla idrottsungdomar, ledare och all annan övrig personal som är på lägret.
 
12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Carlshamns BTK - Bordtennis
Per Carlsson, Bergsgatan 29
37434 Karlshamn

Kontakt:
Tel: +4645431125
E-post: info@carlshamnsbtk.s...

Se all info

 

Toyota Karlshamn.png

 

 

 

 

Ansluten Hosting i Sverige AB

Chesterton Sweden AB

Circum Solution AB

COOP

 DFDS Logistics 

Elinstallationer i Karlshamn AB

Evomatic AB 

 Karlshamns Energi

McDonald's 

TTEX