Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Blekinge Idrottsförbund


I helgen skulle Magnus Uggla, Miss Li och Lars Winnerbäck rullat över Hasslöbron. Funktionärer från Hasslö GOIF skulle ha möjliggjort Hasslöfestivalen för 21:e gången och föreningen skulle ha tryggat en stor del av sin ekonomi för året.
 
Idrottsrörelsens högsta utmärkelse – RF:s förtjänsttecken i Guld – delas ut vid Riksidrottsmötet vartannat år. Nu är det dags att nominera idrottsledare inför Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2021.
 
Under tiden barnen blir vattenvana och lär sig simma får föräldrarna inspirerande föreläsningar om kost, föreningslära, motivation och träningslära. Läs om samverkansprojektet mellan Karlskrona Simsällskap, Karlskrona kommun och RF-SISU Blekinge.
 
Karlskrona SOK är föreningen som står på flera verksamhetsben. Genom ett aktivt utbildnings- och utvecklingsarbete kan medlemmarna lära av varandra och utvecklas tillsammans - såväl som idrottare som människor.
 
Fredagen den 25 september 2020 arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.
 
Det har varit en vår med stora prövningar. Blekinges idrottsföreningar har drabbats hårt av coronakrisen och gjort ett fantastiskt jobb för att ställa om och fortsätta det arbete som gör skillnad för alla blekingar varje dag.
 
Riksidrottsförbundet begär att regeringen förlänger stödet till idrottsrörelsen med 500 miljoner kronor för perioden juli–september. Läs öppet brev från RF-SISU Blekinge till länets riksdagsledamöter.
 
Med anledning av den rådande situationen skjuts RF-SISU Blekinges distriktsstämma upp och anpassas. Stämman kommer istället att hållas digitalt måndagen den 24 augusti.
 
RF-SISU Blekinge står i startgroparna för en ny satsning - ”Idrott för äldre”. Ett första steg i detta är att få en bild över vilken verksamhet som bedrivs idag i idrottsföreningarna samt vilka tankar som finns för framtiden. Vi behöver er hjälp!
 
Riksidrottsmötet (RIM) är idrottsrörelsens högsta beslutande organ och arrangeras vartannat år. Mötet samlar runt 800 deltagare. I samverkan med Karlskrona kommun ansöker vi nu om värdskapet i maj 2023!
 
Coronapandemin fick IFK Karlshamn att ändra upplägg och göra olika anpassningar av årets fotbollsskola. Trots det är intresset rekordstort bland deltagarna, och till ledaruppdragen är det närapå kö. Vad är hemligheten?
 
Idag börjar det så kallade kompensationsstödet till idrottsföreningar som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. Blekinge tar del av 2 procent, totalt 3 031 000 kronor, vilket fördelas på 70 föreningar.
 
Nu är det dags att nominera unga ledare till Fredins utbildningsstipendium. Två stipendium á 2000 kr delas ut vid distriktsstämman den 24 augusti.
 
Vi välkomnar nya och nygamla medarbetare, och säger samtidigt stort tack till de som nu lämnar organisationen. Läs mer om personalförändringarna på RF-SISU Blekinge.
 
Badminton Carlskrona vill utveckla sina ledare och aktiva genom att i samverkan med RF-SISU Blekinge över tid jobba med en föreningsprofil kring fysisk träning. Läs mer om upplägget och vad ungdomar och ledare tyckte om första tillfället!
 
12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Carlshamns BTK - Bordtennis
Per Carlsson, Bergsgatan 29
37434 Karlshamn

Kontakt:
Tel: +4645431125
E-post: info@carlshamnsbtk.se

Se all info

 

 

 

 

 

 Chesterton Sweden AB       

 DFDS Logistics                   

Evomatic AB                        

 Karlshamns Energi             

TTEX